Nieuws

Make IT Work is de opvolger van I Love IT

ma 1 september 2014

Het gloednieuwe project Make IT Work voor de leerlingen ASO en TSO van de 3de graad secundair legt de focus op wetenschap en technologie. Het project wil, als opvolger van het onlangs afgelopen I Love IT, de leerlingen een beter begrip van STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) bijbrengen dankzij realistische ervaringen op de werkvloer van bekende bedrijven en praktische opdrachten in één van vier trajecten.
lees meer...

Metro: Interesse ICT al vroeg aanwakkeren

do 19 september 2013

Human Resource-managers bekijken in een artikel in Metro hoe jongeren gemotiveerd kunnen worden voor ICT. Van groot belang lijkt het aanbieden van ICT-lessen op reeds jonge leeftijd.
lees meer...

ICT Woman of the Year leert kinderen programmeren

do 13 december 2012

Martine Tempels, ICT Woman of the Year en bedrijvendirecteur bij Telenet, start een project op dat kinderen wil leren programmeren. Een artikel in De Tijd legt uit waar het project precies om draait.
lees meer...

De Standaard: ICT langzaam populairder bij studenten

ma 1 oktober 2012

Het aantal jongeren dat aan hogere ICT-studies begint, groeit gestaag, zo geeft een artikel in De Standaard aan.
lees meer...

Hernieuwbare energie

zo 6 mei 2012

Wij mensen hebben het vermogen om de wereld waarin we leven te veranderen. Vaak liggen nieuwe uitvindingen, technologische innovaties en wetenschappelijke ontdekkingen aan de basis van grote veranderingen in onze samenleving. Ze kunnen ons in staat stellen om onze leefomgeving vorm te geven, om samenlevingen dichter bij elkaar te brengen en zelfs om onze levensduur te verlengen.
lees meer...

Kan technologie het klimaat redden?

di 27 maart 2012

Uit de 3 onderstaande filmpjes is gebleken dat de huidige klimaatverandering mee wordt veroorzaakt door de mens en grote gevolgen heeft wereldwijd voor mens en milieu. Misschien kan de mens deze veranderingen ook in de positieve zin beïnvloeden met behulp van nieuwe, groene technologieën?
lees meer...

Het versterkt broeikaseffect

zo 25 maart 2012

In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd hoe de mens het natuurlijke broeikaseffect verstoort en welke gevolgen dit heeft voor ons klimaat.
lees meer...

De koolstofcyclus

zo 11 maart 2012

Wanneer je doorklikt kan je een filmpje bekijken waarin wordt uitgelegd hoe de koolstofcyclus werkt en hoe deze vestoord wordt door het ingrijpen van de mens.
lees meer...

Het natuurlijk broeikaseffect

zo 4 maart 2012

Als je doorklikt vind je een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe het broeikaseffect van de planeet Aarde werkt en wat het nut daarvan is.
lees meer...

Metro: Hoe kunnen we IT aantrekkelijker maken?

wo 21 september 2011

Er is een enorm structureel tekort aan informatici. In een artikel in Metro bespreken verschillende HR-managers de manieren waarop dit verholpen zou kunnen worden.
lees meer...

Jonge werkzoekenden volgen IT-opleiding in buurthuis

di 3 mei 2011

In Genk werd een project gelanceerd waarbij werkzoekende jongeren een opleiding tot pc- en netwerktechnicus konden volgen in hun buurt. Organisator VDAB is zeer tevreden over de uitkomst van het project.
lees meer...

Agoria telt tien procent minder ICT-studenten

za 25 september 2010

Er is een structureel tekort aan nieuwe ICT-studenten in het hoger onderwijs. Dat zegt Agoria, de federatie van de technologische industrie.
lees meer...

Leerlingen winnen 'I love IT' dankzij hightech rugzak

di 4 mei 2010

Lokeren: Een groepje leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren won de finale van 'I love IT', met het prototype van een veilige eigentijdse rugzak.
lees meer...

Leerlingen warmgemaakt voor carrière in IT

wo 3 maart 2010

Mechelen: Om leerlingen warm te maken voor technologie, werd het project 'I love IT' opgericht. Leerlingen leren er werken aan de technologie van de toekomst.
lees meer...

Metro: Jongeren moeten gemotiveerd worden om ICT te studeren

zo 28 februari 2010

Een artikel in Metro wijst op het nijpende tekort aan informaticastudenten. In het artikel wordt gewezen op enkele mogelijke oorzaken van de kleine instroom, en hoe deze verholpen kunnen worden.
lees meer...

Bedrijfsleiders maken jongeren warm voor job in ICT-sector

di 20 oktober 2009

BRUSSEL Een zestigtal bedrijfsleiders uit de ICT-sector halen deze week hun boekentas vanonder het stof om in middelbare scholen hun sector aan te prijzen bij leerlingen.
lees meer...

Sarah Blow: Succesvolle Girl Geek

za 14 maart 2009

De Morgen interviewde Sarah Blow, software-ingenieur en oprichter van de Girl Geek Dinners. Met dit project, dat al in tal van landen actief is, wil ze de aanwezigheid van vrouwen in de IT-sector zichtbaar maken en promoten.
lees meer...

Metro: Bedrijven zoeken IT-talent

do 5 februari 2009

In een artikel in Metro sommen enkele bedrijven op wat voor IT-talent ze precies zoeken. IT-profielen die soft skills en technische vaardigheden combineren zijn zeer gewild, net als werknemers die voortdurend verder durven groeien. Bovendien stippen de verschillende bedrijven aan welke troeven ze werknemers kunnen bieden.
lees meer...

Gazet van Antwerpen: Vrouwen kiezen voor wetenschap

wo 12 september 2007

De campagnes die jongeren moeten motiveren om voor wetenschappen te kiezen, lijken vruchten af te werpen. Aan vrijwel alle Vlaamse universiteiten en hogescholen hebben zich voor de wetenschappelijke richtingen veel meer eerstejaars ingeschreven. Nog opvallend nieuws is dat bij ons meer vrouwen de weg naar dergelijke opleidingen vinden.
lees meer...

België telt meer dan 13.000 ICT-vacatures (Agoria)

wo 17 mei 2006

Momenteel staan in België 13.260 vacatures open voor ICT-personeel (informatie- en communicatietechnologieën). Dat blijkt uit een rondvraag van sectorfederatie Agoria. De vraag is het grootst in de ICT-sector zelf, gevolgd door de ondernemingen uit de dienstensector, de industrie en de federale overheid.
lees meer...

Het Volk: Imec wijst kinderen weg naar technologie

za 24 september 2005

Het Leuvense bedrijf Imec wil actief bijdragen tot de technologische geletterdheid in Vlaanderen. Gisteren dompelde het kinderen onder in de wondere wereld van de wetenschap door middel van een prentenboek dat werd gemaakt door Brigitte Minne en Jan De Kinder.
lees meer...

Het Nieuwsblad: Leerlingen De Zwemschool leren ICT-kneepjes met Lego-robots

do 25 maart 2004

De laatstejaars van de stedelijke basisschool De Zwemschool leren spelenderwijs met de computer werken via een robot die ze maakten met Lego-blokken. ,,In het speelgoed zitten er sensoren die ze kunnen besturen met de computer'', zegt juf Lin Barneveld.
lees meer...

De Tijd: Speelse wetenschap

za 15 maart 2003

De wonderen zijn de wereld niet uit. Iedere werkdag zitten gemiddeld 277.000 luisteraars tussen 9 en 11 uur aan de radio gekluisterd voor een populair wetenschappelijk programma. En nu is er ook een 'Jongens & Wetenschap' in boekvorm. Een selectie van goed 150 vragen en antwoorden uit de in totaal 400 die tussen september 2001 en juli vorig jaar werden behandeld. Wie wil, kan alle antwoorden beluisteren op de site www.radio1.be. Gie van den Berghe
lees meer...

Vijf jaar ict-revolutie in het onderwijs

ma 17 juni 2002

Het Digikids-project heeft een ware revolutie teweeggebracht in het onderwijs. Het geheim van het succes:een intense samenwerking met de grote spelers op de ict -markt en een bewuste communicatiestrategie.
lees meer...

Wetenschap is cool

do 14 maart 2002

Onder het motto «Wetenschap is hip» zal Technopolis elke week een rubriek verzorgen op deze pagina. De bijdrage zal «Wetenschappe-leuk» heten en op vrijdag verschijnen. Maar eerst stellen we Technopolis even voor.
lees meer...

Lessenpakket om jongeren aan te zetten tot ICT-studie

di 10 juli 2001

De Stichting Roger Van Overstraeten heeft ten behoeve van 10- tot 14-jarige jongeren het lespakket "Chip, chip, chip... hoera" ontwikkeld. Het is een van de initiatieven waarmee de Stichting, die genoemd werd naar de enkele jaren geleden overleden IMEC-directeur, jongeren wil motiveren voor een technische of wetenschappelijke studie en job in ICT-sector. Dat meldt het IMEC-blad InterConnect.
lees meer...

DOSSIER Werken in ICT: het beroep van de toekomst?

wo 24 januari 2001

,,Techno is niet alleen voor freaks'' De informatie- en communicatietechnologie (ICT) is dé groeisector van de (nieuwe) economie. Zelfs de -- recente -- ontmaskering van de dotcom-hype doet daar geen afbreuk aan. Maar de ICT-bedrijven staan voor een grote uitdaging: voldoende geschoold personeel vinden. De zoektocht naar 10.000 bijkomende informatici per jaar zorgt voor grote files op de informatiesnelweg.
lees meer...

Europa kan ICT-groei niet aan

di 16 januari 2001

Europa kampt met een steeds nijpender tekort aangeschoolde werkzoekenden voor de ICT-sector, de informatie- encommunicatietechnologiebedrijven.
lees meer...


Alle berichten

• 01 september 2014: Make IT Work is de opvolger van I Love IT
• 19 september 2013: Metro: Interesse ICT al vroeg aanwakkeren
• 13 december 2012: ICT Woman of the Year leert kinderen programmeren
• 01 oktober 2012: De Standaard: ICT langzaam populairder bij studenten
• 06 mei 2012: Hernieuwbare energie
• 27 maart 2012: Kan technologie het klimaat redden?
• 25 maart 2012: Het versterkt broeikaseffect
• 11 maart 2012: De koolstofcyclus
• 04 maart 2012: Het natuurlijk broeikaseffect
• 21 september 2011: Metro: Hoe kunnen we IT aantrekkelijker maken?
• 03 mei 2011: Jonge werkzoekenden volgen IT-opleiding in buurthuis
• 25 september 2010: Agoria telt tien procent minder ICT-studenten
• 04 mei 2010: Leerlingen winnen 'I love IT' dankzij hightech rugzak
• 03 maart 2010: Leerlingen warmgemaakt voor carrière in IT
• 28 februari 2010: Metro: Jongeren moeten gemotiveerd worden om ICT te studeren
• 20 oktober 2009: Bedrijfsleiders maken jongeren warm voor job in ICT-sector
• 14 maart 2009: Sarah Blow: Succesvolle Girl Geek
• 05 februari 2009: Metro: Bedrijven zoeken IT-talent
• 12 september 2007: Gazet van Antwerpen: Vrouwen kiezen voor wetenschap
• 17 mei 2006: België telt meer dan 13.000 ICT-vacatures (Agoria)
• 24 september 2005: Het Volk: Imec wijst kinderen weg naar technologie
• 25 maart 2004: Het Nieuwsblad: Leerlingen De Zwemschool leren ICT-kneepjes met Lego-robots
• 15 maart 2003: De Tijd: Speelse wetenschap
• 17 juni 2002: Vijf jaar ict-revolutie in het onderwijs
• 14 maart 2002: Wetenschap is cool
• 10 juli 2001: Lessenpakket om jongeren aan te zetten tot ICT-studie
• 24 januari 2001: DOSSIER Werken in ICT: het beroep van de toekomst?
• 16 januari 2001: Europa kan ICT-groei niet aan

 

rss