Overzicht Workshops

Ontdek de technologie van de toekomst

Ben je op zoek naar interessante workshops ter aanvulling van de lessen informatica, economie, biologie, chemie, fysica of wiskunde? Dan zijn de I love IT-workshops iets voor jou! Leer met je klas over de belangrijke rol die technologie vandaag inneemt en ga op bezoek bij de onderzoeks- en onderwijsinstellingen die deelnemen aan I love IT! De Erasmushogeschool Brussel, Vrije Universiteit Brussel, Hogeschool Gent, Universiteit Gent en Hogeschool West-Vlaanderen ontvangen jouw leerlingen met open armen.

De workshops gaan door tussen januari en mei 2014 en zijn geschikt voor leerlingen van de 2de en 3de graad ASO, TSO en KSO.

Inschrijven kan door op de gewenste workshop te klikken en het reservatieformulier in te vullen. Alle workshops zijn volledig gratis.

 

 

Overzicht workshops
 

 

Locatie:  
Vak:  
Doelgroep:  
Graad:


Assembleer je eigen computer

Aan de hand van de verschillende computeronderdelen en onder interactieve begeleiding, assembleren de deelnemers stap voor stap een computer. Door de interactie ontdekken de deelnemers zowel de functie als de werking van deze onderdelen.
lees meer...

Van spaghetticode tot extreme programming

Programmeertalen en -stijlen hebben sinds de opkomst van informatica in de jaren zeventig een hele evolutie doorgemaakt. Tijdens deze workshop gaan we na welke problemen er toen en nu moe(s)ten worden opgelost, en wat we van de vorige generaties geleerd hebben. Dit doen we aan de hand van een eenvoudig computerspelletje, dat we nu eens in seventiesstijl en dan weer met een hoge X-factor aankleden.
lees meer...

Teambuilding

De workshop teambuilding wil de leerlingen op een interactieve manier laten kennismaken met teamrollen, teammanagement en teambuilding. Na een korte inleiding rond teammanagement worden de leerlingen onderworpen aan een test om na te gaan welke teamrol het best bij hen past. Tijdens de teambuildinggames gaan we hier verder mee aan de slag en ontdekken de leerlingen dat een goede samenwerking nodig is om de uitdaging tot een goed einde te brengen.
lees meer...

Follow the message!

Aan de hand van professionele software stellen de deelnemers een eigen virtueel computernetwerk samen. Na deze klus te hebben geklaard, wordt getest hoe en langs welke weg de boodschap zijn bestemmeling in het aangelegde netwerk vindt.
lees meer...

Creatief Ondernemen

Programma’s als De Bedenkers lieten ons zien dat er in Vlaanderen heel wat creatieve geesten zijn. De leerlingen ontdekken tijdens deze workshop dat creativiteit een proces is en dat het creatief denkvermogen van een persoon zich kan ontwikkelen.
lees meer...

Eindige velden

Wat zijn eindige velden, hoe reken je ermee, waarom kunnen informatici niet zonder en wat hebben ze met het oneindige internet te maken? In deze lezing brengen we je de theorie van de eindige velden aan. Veel aandacht gaat naar het waarom van deze velden, het verschil met modulorekenen en naar de uiteindelijke toepassing in de informatica.
lees meer...

De knappe bol: een hightech 3D-puzzel

Heb jij je ook al eens afgevraagd hoe de ontwikkeling van nieuwe producten in zijn werk gaat? En hoe het komt dat al die onderdelen zo goed in elkaar passen? Driedimensionale ontwerptechnieken op pc en prototypes via rapid prototyping zijn tegenwoordig heel belangrijk geworden bij productontwikkeling en productie. In deze demosessie tonen we je het volledige traject van de vervaardiging van een 3D puzzel.
lees meer...

Fractaal

Fractalen zijn mysterieuze meetkundige figuren die je met de computer kunt genereren, meestal aan de hand van een eenvoudige wiskundige formule. De leerlingen mogen zelf per twee aan de slag met een computer. We geven een supersnelle inleiding tot programmeren (in Python) en proberen een Mandelbrot-fractaal op het scherm te toveren. En passant vertellen we iets over complexe getallen, coördinaten, dynamische systemen, …
lees meer...

Zelf aan de slag met slim textiel

In deze workshop ontdek je wat intelligente kledij precies is en hoe je zelf een intelligent kledingstuk kan maken. De nodige componenten en materialen zijn ter plaatse aanwezig, en als je goed gewerkt hebt ga je naar huis met een lichtgevend of kleurveranderend T-shirt. Met een beetje creativiteit kan je het ontwerp misschien personaliseren! Je maakt in deze workshop kennis met de componenten die kunnen gebruikt worden, hun mogelijkheden en beperkingen.
lees meer...

Vacuum

Tijdens deze workshop laten we je kennismaken met het machinaal grijpen en verplaatsen van voorwerpen. Na een korte theoretische inleiding mogen de leerlingen zelf experimenteren met vacuümgeneratoren, zuignappen en vacuümdetectors. Zij bouwen enkele opstellingen, waarbij een voorwerp automatisch gegrepen, verplaatst en weer losgelaten wordt.
lees meer...

Zonne-energie uit theeblaadjes

Veel meer dan thee, glas, potlood en verf heb je niet nodig om een echte zonnecel te maken. Hoe? Dat zal duidelijk worden in deze workshop! Na een korte uiteenzetting over het thema zonne-energie mogen de leerlingen aan de slag. Ze maken zelf hun eigen kleurstofzonnecel met glas, titaandioxidepasta, thee en elektrolyt. Ze meten hun zelfgeproduceerde zonnecellen en de beste cellen worden dan aan elkaar gekoppeld om een elektrisch apparaatje te laten werken.
lees meer...

De landmeter en zijn instrumenten

De leerlingen maken kennis met de basistaken van een landmeterexpert: geometrische situering van terreinpunten, maatvoering bij de realisatie van bouwwerken, grensbepaling, kabel- en leidingregistratie, … Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag: ze brengen een stukje van onze campus in kaart en maken daarvoor gebruik van enkele basistoestellen en een 3D-laserscan. Afhankelijk van het weer gaan we binnen of buiten aan de slag.
lees meer...

Codeertheorie en encryptie

Hoe kan het doorsturen van vertrouwelijke informatie op het internet beveiligd worden? Hoe komt het dat een computer kan ontdekken dat jij je vergist bij het intikken van een rekeningnummer of dat je cd-speler je favoriete muziek feilloos kan afspelen ondanks een kras op je cd? Dit alles kan worden verklaard met wiskunde en goochelen met cijfers. Deze lezing geeft je een introductie in codeertheorie en cryptologie. Hierbij kunnen de leerlingen zelf actief mee coderen en decoderen.
lees meer...

Informatica voor wiskundigen - Wiskunde voor informatici

In deze lezing tonen we aan dat er naast de analyse (ideaal voor fysici) ook nog vele andere paden te bewandelen zijn in de wiskunde. Zo komen we bij de ‘discrete’ wiskunde terecht: de wiskunde die informatici nodig hebben als het gaat om beveiliging, codering, compressietechnieken, efficiënte opslag en razendsnelle opzoekmethodes.
lees meer...

Creëer je eigen avatar

De leerlingen krijgen informatie over het ‘mass customization business model’ in de modesector. Ze krijgen inzicht in de verschillende ICT-tools die hiervoor worden gebruikt (CAD, 3D prototyping, …). Specifieke aandacht gaat naar het gebruik van 3D bodyscanners en hun toepassingen in de sector. De jongeren gaan vervolgens aan de slag en maken een 3D bodyscan van zichzelf. Aan de hand van de metingen creëren ze een eigen Avatar met hun lichaamsbouw. Deze kan virtueel worden aangekleed met door hen gepersonaliseerde kledij.
lees meer...

Lost een computer al jouw problemen op?

De deelnemers krijgen een alledaags probleem voorgeschoteld. Na analyse van het probleem wordt er door logisch redeneren een oplossing gezocht (algoritmen). Aan de hand van de workshop ondervindt de deelnemer dat logisch en gestructureerd redeneren leidt tot gestructureerde oplossingen voor alledaagse problemen. De beredeneerde oplossing wordt daarna vertaald naar de computertaal Java. Daarna wordt de oplossing getest: is het probleem opgelost? Of niet?
lees meer...

Brugstructuren laseren

Na een theoretische introductie in de sterkteleer en creativiteitstechnieken, tekenen de leerlingen in 2D of 3D de onderdelen van een constructie die een overspanning van 30 cm maakt. Van deze digitale tekening maakt onze prototyping-expert een lasermodel (in karton, multiplex, …). Daarna wordt de structuur belast tot ze het begeeft. Wie de beste verhouding tussen last en gewicht van de brug creëert, is de winnaar. Het beste bouwwerk gaat mee naar uw middelbare school.
lees meer...

Creative prototyping

Laat uw leerlingen kennis maken met enkele basistechnieken van protoyping: foaming modelling, vacuümvormen, gieten en hand-layup. Ook meer gebruikelijke werkplaatstechnieken komen aan bod. De leerlingen krijgen een overzicht van protoypebouw. Dit komt goed van pas bij de contstructie van GIP-testen, architecturale maquettes of zelfs beeldende kunstwerken.
lees meer...

Ontwerp je eigen verlichtingsarmatuur

De leerlingen krijgen een beknopte theoretische inleiding in de verlichting en het ontwerpproces van een verlichtingsarmatuur. Daarna gaan ze zelf aan de slag en doorlopen ze het ganse designproces. Het is de bedoeling om tot een concept te komen en ze een “snel” prototype (in karton, papier, …) te bouwen. Daarna bezoekt de klas het Howest Protolab. Daar maken ze kennis met het industriële proces. In het lichtlabo Protolight van Howest kunnen de jongeren de effecten en simulatie van verlichting bestuderen.
lees meer...

Print ... een printer

In deze demoles ontdek je alles over 3D-printers, de printer van de toekomst. We doorlopen alle stappen die nodig zijn om een object in 3D te printen en bekijken hoe zo'n printer werkt en wat de mogelijkheden zijn. Ook het RepRap project komt aan bod. RepRap staat voor een Replicating Rapid Prototyper en is een open source project waarmee je zelfs je eigen printer kan printen.
lees meer...

Game development: zet een schuifpuzzel naar je hand

We starten de workshop met het maken van een digitale foto. We bewerken de foto eerst met Photoshop. Nadien gebruiken we deze foto voor het programmeren van het bekende spel schuifpuzzel. Hiervoor gebruiken we HTML 5 en Javascript.
lees meer...

Het gebruik van LaTex

LaTex is een tekstverwerker waarmee de meeste wetenschappelijke en technische publicaties worden gemaakt. Het document dat je genereert is zo goed als klaar voor de drukker of publicatie in tijdschriften. LaTex is - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Word - geen WYSIWYG tekstverwerker, maar doet meer denken aan HTML. De leerlingen maken zelf hun eerste LaTex-files en generen LaTex-output: hun eerste wetenschappelijke publicatie. Na de workshop hebben ze de nodige info om zelf aan de slag te gaan en gaandeweg meer gevorderde documenten te maken.
lees meer...

Slimmer dan je smartphone

De leerlingen ontwerpen en programmeren een applicatie voor smartphone en tablet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van HTML 5, CSS en jQuery.
lees meer...

Ontwerp je eigen webpagina

De leerlingen ontwerpen hun eigen website in HTML, CSS en Javascript. Om de website een beetje op te vrolijken, programmeren we ook enkele interactieve animatie-elementen.
lees meer...

Van Rubiks kubus tot groepentheorie

De Rubiks kubus is een populaire puzzel. Het internet staat vol met indrukwekkende beelden van wereldrecords, soms zelfs geblinddoekt! Maar ook wiskundig is de puzzel interessant als toepassing van de groepentheorie. De leerlingen krijgen tijdens deze workshop eerst een introductie in de groepentheorie die erg belangrijk is bij het oplossen van en Rubiks kubus: permutatie. Vervolgens gaan ze met de vergaarde kennis aan de slag om de Rubiks kubus op te lossen.
lees meer...

Installeer en beveilig je eigen draadloos netwerk

In de workshop ‘Installeer en beveilig je draadloos netwerk’ geven we uw leerlingen een overzicht van draadloze netwerken, de beveiliging ervan en mogelijke toepassingen (voice, data, …).
lees meer...

Maak je eigen mobiele app

In de workshop ‘Maak je eigen mobiele app!’ programmeren uw leerlingen zelf een eenvoudige mobiele applicatie.
lees meer...

Bouw een hedendaagse website met HTML5 en CSS3

Deze workshop laat uw leerlingen kennismaken met de allernieuwste ontwikkelingstalen HTML5 (om gegevens te structureren) en CSS3 (om ze een verzorgde opmaak te geven).
lees meer...

Verkiezingen

Het omgaan met burgerzin en democratische basiswaarden is één van de kernelementen in de vakoverschrijdende eindtermen. Op een interactieve manier maak je kennis met het thema. Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan enkele theoretische begrippen. Het is de bedoeling dat je na deze workshop weet hoe je geldig kan stemmen, wat de scherpe kantjes van de verkiezingen zijn en dat je je eigen mening kan vormen over bepaalde politieke onderwerpen.
lees meer...

Vleermuis voor een dag: kijken met geluid

Tijdens deze workshop gaan we in een aantal experimenten zelf na hoe je met ultrasoongeluid 's nachts heel goed voorwerpen kunt herkennen en plaatsen in de ruimte. We gebruiken hierbij speciale zenders die ultrasoongeluid opwekken en ontvangers die het geluid terug oppikken. We leren hoe vleermuizen echo's gebruiken om de afstand tot een insect te schatten, hoe ze dopplerverschuivingen gebruiken om het insect te herkennen, en hoe ze gebruik maken van de vorm van hun oorschelpen om de richting van weerkaatste geluid te bepalen. Onder deskundige begeleiding voeren de leerlingen al die experimenten zelf uit met geavanceerde elektronische apparatuur. Misschien bekijken ze de wereld nadien wel met heel andere oren.
lees meer...

3D Printing, een sterk staaltje van Engineering. Ook voor u?

De opkomst van 3D Printing is al twintig jaar bezig, maar tegenwoordig is het een echte hype. 3D Printing, ook gekend als Additive Manufacturing of 3D Prototyping, is een driedimensionale ontwerp- en productietechnologie die een grote kentering veroorzaakt in de huidige productontwikkeling. Matrijzen zijn immers niet langer nodig om een product te maken, producten kunnen op bestelling, op maat en veel lichter worden gemaakt. In deze sessie lichten we de verschillende soorten Additive Manufacturing of 3D Prototyping technieken toe en tonen we waarvoor we deze kunnen gebruiken. We demonstreren de werking van een dergelijke printer en vervaardigen een zelf ontworpen 3D product in kunststof.
lees meer...

Je eigen zaak

De lezing ‘je eigen zaak’ wil de ondernemingszin bij jongeren aanwakkeren. Leerlingen krijgen de basisvoorwaarden om te starten met een eigen onderneming te horen en leren de rechten en plichten van een starter kennen. Het theoretische luik wordt gecombineerd met een getuigenis van een ondernemer die zijn visie en ervaring deelt met de klas. Daarbij schuwt hij de keerzijde van de medaille niet. Thema’s zoals faillissement, het socialezekerheidsstelsel van de zelfstandige en loonlasten komen uitgebreid aan bod. Zo worden jongeren met ambities op een realistische wijze gestimuleerd om te ondernemen!
lees meer...

Hoger, lager!

Een gezonde ondernemingszin is voor alle jongeren een essentiële attitude. Daarbij hoort een realistische kijk op de diverse kosten die opduiken bij het runnen van een eigen zaak. Tijdens de workshop ‘Hoger, lager!’ raken jongeren vertrouwd met de diverse kostensoorten (directe en indirecte kosten) en calculatiemethoden om de kostprijs te berekenen. Als afsluiter is een competitief spel voorzien dat gericht is op het stimuleren van ondernemingszin- en competenties. De jongeren leren een offerte opmaken, onderhandelen en binnenhalen.
lees meer...

Beleggen voor beginners

Financiële educatie is een onmiskenbaar thema binnen de vakoverschrijdende eindtermen. In de workshop ‘Beleggen voor Beginners’ komen onderwerpen zoals risicospreiding, rendement en koersinvloeden ruim aan bod. Jongeren worden bewust gemaakt van de risico’s en opportuniteiten die gepaard gaan met beleggen op de beurs. De workshop stimuleert de ontwikkeling van een financieel kritische geest. Aan de hand van enkele beurssimulaties testen de jongeren tot slot hun strategisch inzicht.
lees meer...

Big Brother, of hoe IT ons in het oog houdt

Hoe werkt Google? Hoe worden psychopaten geïdentificeerd via Facebook? Welke informatie geven we via onze smartphone vrij? Hoe komt het dat we zoveel spam krijgen?
lees meer...

Maak een halsketting met jouw eigen DNA!

DNA is de molecule die al onze genetische, overerfbare informatie bevat. Het bevindt zich opgevouwen in de celkern van alle eukaryote cellen. Om DNA te bestuderen, moet het dus uit de cellen gehaald worden. De cellen moeten hiervoor eerst opengescheurd worden en vervolgens moet het DNA gescheiden worden van alle andere celcomponenten (vetten, eiwitten, suikers en zouten).
lees meer...

Onschuldig Poeder of Drug? Word laboratoriumdetective voor één dag

Bij een verdachte van een misdaad wordt een zakje met poeder teruggevonden. Gaat het om drugs en zo ja, wat is de zuiverheid ervan? Dit wordt onderzocht in het forensisch labo. Illegale drugs worden zelden zuiver verkocht. Ze worden verdund met stoffen als inositol, suikers (o.a. zetmeel, glucose,?…), cafeïne en quinine. Een snelle manier om een drug op te sporen is dunnelaagchromatografie (TLC).
lees meer...

Computationele Chemie in actie

Computationele chemie lijkt op het eerste zicht een contradictio in terminis. Vandaag de dag is het echter mogelijk om vele chemische reacties vanuit microscopisch oogpunt te begrijpen en te simuleren gebruik makend van computerprogramma's. In deze workshop gaan je leerlingen aan de slag met deze programma's en voeren ze zelf hun eerste reactie in silico uit, waarbij ze zien hoe de computer voor hen uitrekent hoe de verschillende moleculen met elkaar reageren.
lees meer...

CSI-Plant (Plant Gene Investigations)

De meeste plantengenen zijn actief in bepaalde weefsels of organen of worden slechts onder bepaalde omstandigheden geactiveerd, bijvoorbeeld bij droogte of bij infectie door virussen, schimmels of bacteriën. Dit is essentieel voor normale ontwikkeling van de plant en voor bescherming tegen ongunstige omstandigheden. Tijdens deze workshop hoe het activeren van genactiviteit in planten in beeld gebracht kan worden.
lees meer...

Beleggen moet je leren

Als de recente crisis ons überhaupt iets geleerd heeft, dan is het wel dat een 'gratis lunch' niet bestaat en dat hebzucht de bron van alle ellende is. Vanuit het eenvoudige inzicht dat niemand beter voor uw geld zorgt dan uzelf, namen we het heft in eigen handen. We horen op zijn minst op de hoogte te zijn van wat iemand anders met onze centen uitspookt. Ook de eindtermen voor het secundair onderwijs omvatten het thema 'financieel beheer'. Maar hoe beginnen we eraan? Deze informatiesessie(s) behandelen het onderwerp aan de hand van beleggen op de beurs, de selectie en timing bij het verhandelen van aandelen, de psychologie die ons parten speelt én het belangrijkste: meer rendement behalen met minder risico! Of hoe met statistiek geld te verdienen valt.
lees meer...

MaKey, MaKey

Van een banaan een keyboard maken of een spel bediennen via dek noppen van Play-Doh. Makey, MaKey is het bewijs bij uitstek dat technologie ook makkelijk kan zijn zonder te programmeren. Een korte introductie over het bedieningspaneel, wat uiteg over de programmeertaal Adruino en iedereen kan meteen aan de slag. Het enige wat dan nog moet gebeuren, zijn contacten aansluiten op het object en het MaKey MaKey circuit board dat via USB aan de computer is aangesloten op de computer. De workshop start eenvoudig, maar we gaan werkelijk op zoek naar meer uitdagingen. Voor groepen die al een basiskennis programmeren hebben, kan via een geavanceerde workshop worden aangevraagd.
lees meer...

De eerste animatiefilm

Stop motion is een eenvoudige en begrijpbare techniek voor de eerste stappen in animatie. De leerlingen krijgen eerst in groepjes een korte theoretische uitleg waarna heel wat voorbeelden en een brainstormsessie volgen. Met een creatief, fris idee in het hoofd, trekken jongeren er gewapend met de camera en een scenario op uit. De beelden worden uiteindelijk omgezet in een filmpje en na afloop neemt ieder groepje zijn eigen animatiefilm mee naar huis.
lees meer...

De donkere materie van de getallenas

Vertrekkende vanuit het vertrouwde natuurlijke getallenbegrip construeren we nieuwe verzamelingen van getallen die de reële getallenas vullen. We introduceren een manier om deze oneindige verzamelingen onderling "in grootte" te vergelijken. Hierbij botsen we op vreemde fenomenen en onderzoeken we samen welke bewoners de meerderheid uitmaken van het getallenuniversum.
lees meer...

De ideale verlofdag

Tijdens deze workshop gaan we samen op zoek naar criteria voor een goedgeplaatste verlofdag. Waarschijnlijk vinden jullie dat die niet moet samenvallen met de zomervakantie, zondagen of andere feestdagen. Via modulaire berekeningen komen we zo tot een optimale verlofdag.
lees meer...

Extractie van cafeïne uit koffie en energiedrank

Steeds meer nieuwe natuurproducten, met veelbelovende antivirale of antitumor eigenschappen, worden geïsoleerd en vervolgens aangewend in de medicinale chemie. Alkaloïden spelen hierin een belangrijke rol. Zo heeft de isolatie van het alkaloïde morfine uit papaver geleid tot een breed gamma aan veelgebruikte pijnstillende medicijnen. Na een korte inleiding over natuurproducten, kan je zelf een neuroactief alkaloïde, namelijk cafeïne, isoleren uit koffiebonen of uit energiedranken.
lees meer...

Fractalen op een grafische rekenmachine

Fractalen zijn eigenaardige figuren uit de wiskunde die in verschillende wetenschappen opduiken. In deze workshop zullen de deelnemers eerst kennismaken met de belangrijkste eigenschappen van fractalen. Daarna zullen ze zelf met behulp van een grafisch rekenmachine (TI-84+) aan de slag gaan om deze objecten te bestuderen. Er kan gekozen worden om fractalen te bestuderen in het kader van verschillende wetenschappen (biologie, economie, informatica, fysica). Dit gebeurt door eenvoudige programma's te schrijven voor de TI-84+.
lees meer...

IceCube: neutrino’s vangen op Antarctica

IceCube is de grootste neutrino detector ter wereld. Hij zit begraven op 2 km diepte in het ijs op de Zuidpool. Bij de oerknal, veertien miljard jaar geleden, ontstonden ook massa’s neutrino’s die vrij in de kosmos rondvliegen. Neutrino’s vliegen overal dwars doorheen. Het is geen eenvoudige opgave om ze te detecteren. Hiervoor werd het experiment 'Icecube' opgezet. De werkgroep start met een uiteenzetting over het IceCube project. In het tweede deel gaan de deelnemers zelf op zoek naar antwoorden op enkele actuele vragen, zoals de aard van donkere materie, de oorsprong van kosmische deeltjes met hoge energie...
lees meer...

Maak je eigen hydrogel

Hydrogel is een netwerk van polymeren, dat in contact met water kan opzwellen tot tien keer de oorspronkelijke grootte en daarbij zijn fysische vorm behouden. Deze materialen kunnen zo worden ontworpen dat hun volumeveranderingen worden gecontroleerd door externe stimuli, zoals pH, temperatuur, ionische sterkte, de samenstelling van het solvent of een elektrisch veld. Ze vinden ondermeer toepassingen in het gecontroleerd vrijgeven van water of medicijnen en in actuatoren. In deze workshop maken leerlingen zelf hydrogel door een synthese te maken van polymeernetwerken.
lees meer...

Mini Big Bangs met de deeltjesversneller te CERN

Met de Large Hadron Collider in het Zwitserse CERN worden energiedichtheden gecreëerd zoals die er waren een fractie van een seconde na de Big Bang. In deze deeltjesbotsingen zoeken wetenschappers naar fenomenen die ons meer inzicht geven in het ontstaan van het universum en de inhoud ervan. Hoe dit in zijn werk gaat, komen de deelnemers te weten tijdens deze lezing gevolgd door een interactieve quiz over deeltjesfysica.
lees meer...

Photonics Explorer

De deelnemers worden uitgedaagd worden om drie fotonica experimenten tot een goed einde te brengen. Deze experimenten werden speciaal ontworpen om zelf te ondervinden hoe je licht kan manipuleren om in te zetten in communicatie, ICT, verlichting en biochemie. Hiertoe gaan ze aan de slag met lasers, LED's, lenzen, spiegels, diffractoren, polarisatoren,...
lees meer...